Vitestro haalt €20 miljoen ($22 miljoen) op voor autonoom bloedafnameapparaat

Via Sonder Capital investeert Dr. Fred Moll, medeoprichter van Intuitive Surgical, maker van de bekende da Vinci chirurgische robot, in het versnellen van de commercialisering van Vitestro’s autonome bloedafnameapparaat dat tot een revolutie moet leiden in de meest voorkomende invasieve procedure in de gezondheidszorg.

Vitestro, de eerste onderneming die volledig autonome bloedafnameapparaten ontwikkelt, maakt bekend dat het €20 miljoen ($22 miljoen) in financiering heeft opgehaald voor de versnelling van de commercialisering van haar innovatieve robotische bloedafnameapparaat. Vitestro heeft de afgelopen jaren in totaal €46 miljoen ($50 miljoen) opgehaald uit financieringen en subsidies. 

Deze overtekende financieringsronde, mede geleid door investeerder Sonder Capital, met nieuwe investeerder NYBC Ventures en deelname van Invest-NL, het European Innovation Council Fund (EIC Fund) en bestaande particuliere investeerders, zal de commercialisering van Vitestro binnen Europa en de organisatorische uitbreiding naar de Amerikaanse markt ondersteunen.

“We zijn vereerd om de samenwerking met Sonder Capital voort te zetten en zijn er trots op NYBC Ventures, Invest-NL en EIC Fund te verwelkomen als nieuwe investeerders. De feedback op onze innovatie van ziekenhuizen, personeel en patiënten is zeer positief, en we staan in de startblokken om ons bereik en onze impact wereldwijd snel uit te breiden.” 
Toon Overbeeke, CEO en medeoprichter van Vitestro.

Door een combinatie van kunstmatige intelligentie (AI), geavanceerde echografie en robotica stelt Vitestro ziekenhuizen en laboratoria in staat om nauwkeurige, autonome bloedafnames uit te voeren, waardoor de afhankelijkheid van handmatige handelingen wordt verminderd en de tevredenheid van patiënten en zorgmedewerkers kan worden verbeterd. 

“Met Vitestro’s technologische doorbraak zijn klinische laboratoria perfect gepositioneerd om de patiëntenzorg te verbeteren en hun zorgactiviteiten te kunnen stroomlijnen “, zegt Dr. Fred Moll, managing partner bij Sonder Capital en medeoprichter van Intuitive Surgical (NASDAQ: ISRG), het bedrijf achter het da Vinci-chirurgische systeem. “De werkdruk voor het personeel in de zorg is ongekend hoog, onder meer door vergrijzing en hoog personeelsverloop. Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor laboratoria om tijdige, accurate testresultaten te leveren. We zijn enthousiast over de vooruitgang die Vitestro boekt en geloven dat ze de bloedafname-ervaring snel zullen moderniseren." 

Meerdere Europese ziekenhuizen hebben een pre-order getekend. Naar verwachting vanaf eind dit jaar zullen de eerste apparaten worden ingezet om de werkdruk te verlichten en een consistentere, verbeterde patiëntervaring te bieden. Vitestro leidt momenteel ook de A.D.O.P.T.-studie, wereldwijd het grootste onderzoek met autonome bloedafnameapparatuur.

Vitestro is van plan de financiering te gebruiken voor uitbreiding van haar team om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar een innovatief robotisch bloedafnameapparaat en om additionele productfuncties te ontwikkelen. Vitestro ligt op schema om eind 2024 CE-goedkeuring voor zijn apparaat te verkrijgen. De eerste leveringen van het apparaat zullen naar verwachting ook op dat moment plaatsvinden. 

Brian Joseph, commercieel directeur en medeoprichter van Vitestro voegt toe: "Onze technologie vertegenwoordigt een grote stap voorwaarts in de gezondheidszorg, waar zowel de ziekenhuizen als de patiënt van profiteren. We breiden onze activiteiten actief uit in andere belangrijke internationale markten, met name in de Verenigde Staten."

Ga voor meer informatie over Vitestro en het innovatieve bloedafnameapparaat naar de website van vitestro.

Bron: Vitestro

Vitestro haalt €20 miljoen ($22 miljoen) op voor autonoom bloedafnameapparaat

‹ News overview