Vooraankondiging: nieuwe call Perspectief-ronde opent deze zomer

De nieuwe ronde van financieringsinstrument Perspectief gaat naar verwachting in juli open. Onderzoekers van universiteiten, hogescholen en TO2-instellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties die in consortia willen werken aan technologische innovatie kunnen weer voorstellen indienen.

Perspectief biedt onderzoekers de kans een omvangrijk onderzoeksproject op te zetten en een discipline overstijgend consortium op te bouwen of verder te ontwikkelen.  De onderzoeksprojecten hebben nadrukkelijk de focus op toepassing van technologische innovaties in de context van de Kennis- en Innovatieagenda’s (KIA’s) van de vijf maatschappelijke uitdagingen en de inzet op sleuteltechnologieën en digitalisering. Hierbinnen is er relatief veel ruimte om de aanvraag zelf in te vullen. 

Bekijk de toegekende projecten uit de vorige Perspectiefronde

Onderzoekers, bedrijven  en maatschappelijke organisaties dienen gezamenlijk een projectvoorstel in voor Perspectief. Het stimuleren van hechte en duurzame samenwerkingen tussen verschillende onderzoekers en maatschappelijke partners is een belangrijk aspect van dit programma. Hierbij wordt de kans op toepassing van de ontwikkelde kennis vergroot. Dit resulteert in nieuwe economische kansen voor betrokken bedrijven en een vergrootte kans op maatschappelijke impact. 

Per onderzoeksproject is er tussen de 2 en 5 miljoen euro beschikbaar. Gehonoreerde projecten hebben een maximale looptijd van zes jaar.

Voorwaarden en informatiebijeenkomst

De call for proposals van ronde 2024/2025 is naar verwachting in juli te vinden op deze website. In dit document zijn de voorwaarden voor indiening, budget en de deadlines te vinden. Bij het indienen van een vooraanmelding worden geen steunbrieven meer gevraagd.

In september vindt er een online informatiebijeenkomst plaats over Perspectief. Wil je je hiervoor aanmelden? Neem dan contact met ons op via ttw-perspectief@nwo.nl. Hier kun je ook terecht met eventuele vragen over het programma. 

Participeren in een initiatief

NWO publiceert de door de aanvragers ingediende intentieverklaringen, inclusief een korte samenvatting, voor deze nieuwe ronde in oktober 2024 op de website van Perspectief. Mocht je als onderzoeker, bedrijf of maatschappelijke organisatie willen deelnemen aan een initiatief, neem dan contact op met de desbetreffende indieners.

Over Perspectief 

Perspectief is een programma van NWO, gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het programma daagt onderzoekers uit om in innige samenwerking met bedrijven en maatschappelijke organisaties te werken aan technologische innovaties met maatschappelijke impact en het creëren van economische kansen voor Nederland. De interdisciplinaire onderzoeken richten zich op de grote maatschappelijke uitdagingen en de sleuteltechnologieën en leveren daarmee een bijdrage aan het Missiegedreven Innovatiebeleid van het ministerie.

Bron: NWO

Vooraankondiging: nieuwe call Perspectief-ronde opent deze zomer

‹ News overview